Acutronic Обратно към "Партньори"

„Дъчмед Интернешанъл” ЕООД има удоволствието да представлява за България и швейцарската фирма Acutronic Medical Systems, световен лидер в производство на педиатрична и неонатологична апаратура за дихателна реанимация и респираторна поддръжка, а също така и на техните прочути Джет вентилатори – незаменими при УНГ и белодробна хирургия.
Марката „Произведено в Швейцария“ е гаранция за прецизност, качество и сигурност.
Ако към доказаните качествата на реномиран швейцарски производител добавим и нашия повече от 25 годишен опит в доставките и сервизирането на разнообразна дихателна апаратура за най-малките пациенти, то клиницистите придобиват още по-голяма увереност и спокойствие, а инвеститорите – удовлетвореност, че срещу вложените средства са получили наистина най-доброто.
Независимо от това къде по света са в помощ продуктите на Acutronic, те са произведени с широк обхват на експертиза и глобално разбиране на нуждите и изискванията на лекари и пациенти. Те не са просто продукти на това, което е технологично възможно, но на това, което е технологично полезно. Това не е само следващото, но каквото трябва да бъде следващо. Точно както фамилията респиратори ‘fabians’ – най-тихите неонатални респиратори съществуващи на пазара в момента.
Фамилията ‘fabian’ е резултат от повече от 30 годишен опит в дизайна, научните постижения и майсторската изработка. От другата страна на респираторите на Acutronic са най-малките и най-уязвими пациенти, които можем да си представим. Да бъдат в безопасност и защитени, независимо кога се вентилират, е отправната точка на мислите на екипа на Acutronic.

fabian HFO: Апаратът 4-в-1

fabian HFO: Апаратът 4-в-1

Този един единстен уред предлага всички възможности: най-модерна конвенционална и неинвазивна терапия, високочестотна осцилаторна вентилация (HFO) и кислородна терапия за неонатологични и педиатрични пациенти.
От родилната зала до неонаталното интензивно отделение, респираторът fabian HFO, само с един единствен апарат, предлага най-доброто решение за белодробна вентилация, обикновено налично в различни по тип апарати.
fabian HFO е оборудван с електромагнитна експираторна клапа, високо прецизни електронни ротаметри и уникално разработен модул HFO. Без да използва никакви заглушители, fabian HFO е най-тихият HFO респиратор в света днес.
Насладете се на истинската модулна система с избор от вентилационни режими според респираторната конфигурация, от която се нуждаете. По-късно може да добавите повече режими и да ги активирате когато пожелаете.

fabian +nCPAP evolution: Апаратът 3-в-1

fabian +nCPAP evolution: Апаратът 3-в-1

fabian +nCPAP evolution е терапевтична система с малки размери, но в същото време изключително мощна, което го прави идеален за неонаталното интензивно отделение, постинтензивни сектори и по време на транспорт.
Всички необходими неонатални и педиатрични конвенционални вентилационни режими, режими за неинвазивна вентилация и режими за високопоточна кислородна терапия с назални канюли са интегрирани в един уред
Насладете се на истинската модулна система с избор от вентилационни режими според респираторната конфигурация, от която се нуждаете. По-късно може да добавите повече режими и да ги активирате когато пожелаете.

fabian Therapy evolution: Апаратът 2-в-1

fabian Therapy evolution: Апаратът 2-в-1

fabian Therapy evolution е най-малкият апарат на Acutronic, но съвсем не и най-малко мощният член на фамилията fabian. Истински, завършен и напълно модерен апарат за неинвазивна вентилация (NIV), характеризиращ се с класически и нови NIV режими.
NIV плюс високопоточна кислородна терапия с назални канюли са налични в един уред за лесна и сигурна терапия на отвикване от апаратната вентилация.
Съвместим е с всичките най-популярни днес интерфейси за NIV.

Всички респиратори от фамилията ‘fabians’ имат и следните отлични характеристики:
Интегрирана функция „заключване“ на клавиатурата за превенция на неподходящи настройки.
Интуитивен сензорен дисплей: Ясен, ярък и голям сензорен TFT дисплей, видим от всякакъв ъгъл и дистанция и с интуитивни команди, намалява риска от човешка грешка и поставя фокуса върху бебето. One touch principle: всички работни процедури се провеждат чрез директен, времеспестяващ и лесно разбираем принцип на „едно докосване“. Цветна кодировка: вълновите графики, цифовите стойности, дихателните примки, вентилаторният статус и т.н., са ясно изобразени и представени с цветово кодирани зони.
Лесен за поддръжка, без компоненти за дезинфекция и стерилизация, което значи, без риск от инфектиране на вътрешността на апарата.
Без антибактериални филтри, а следователно и без риск от повишен резистанс по време на вентилаторните терапии с овлажняване.
Оптимална грижа с намалена работа на дишане (iWOB).
Намален риск от грешки благодарение на вградената автотренираща концепция на Acutronic.
Вградено батерийно захранване за операции, където е необходимо автономно захранване.
Цялостен апарат, позволяващ достъп до бебето по всяко време, без да се нарушава нормалната работа с пациента в интензивните и постинтензивни неонатални отделения.
Лек уред, конструиран за сигурен и практичен транспорт с интегриран електронен смесител на газове и вградена батерия.
Комуникационен интерфейс. Цифров интерфейс към всички болнични информационни системи за сваляне на вентилационните и мониторирани данни.
Мощни компоненти, като батерийни пакети без нужда от поддържане, иновативни модули, като експираторна клапа от една част и интелигентна конепция за редуциране на стъпките на свързване с лесно достъпни части, правят тези уреди лесни за ползване, дори когато апарата е в сервиз.
Сервизен режим със съвременна диагностиам през USB порт и стандартна Ethernet връзка. Заедно с изработени по поръчка сервизни програми, fabian спомага за минимизиране на разходите по експлоатацията.
Гъвкав & мащабируем. Системата е гъвкава и може да бъде използвана с всички конвенционални дихателни кръгове, които в момента са налични на пазара.
Многоезичен микропроцесор – гарантиран, с възможност за надграждане, всички компоненти са достъпни и поставени на ясни места.

monsoon III – Високочестотен Джет вентилатор

monsoon III – Високочестотен Джет вентилатор

Универсален респиратор за всички процедури в ларингеалната хирургия и хирургията на дихателните пътиша, в белодробната и сърдечната хирургия, приложим и за интензино лечение на пациенти с тежки белодробни заболявания, остър респираторен дистрес синдром (ARDS) и бронхоплеврални фистули.
Респираторът работи с високи задвижващи налягания за да произведе висок по поток газ, като по този начин осигурява достатъчна оксигенация и вентилация на пациента.
Независимо от високото задвижващо налягане, интрапулмонарното налягане не се повишава поради отворената вентилационна система. Това, също така, е ефективен метод за превенция на ателектазата.
Вградената технология се характеризира с:
• Широк обхват на дихателната честота от 4 до 1600 дишания за минута.
• Приложението на високочестотната джет вентилация осигурява непрекъсната вентилация в отворената неблокирана респираторна система и може да поддържа само леко движение на гръдния кош (подобно при апнея състояния) по време на провеждането й.
• Способността да се доставят високи налягания позволява пациента да бъде вентилиран с малки тръбички или тесни катетри. Това води до достъпност на ларинкса и трахеята за диагностика и хирургически процедури.
• Благодарение на интеграцията на затопляне и овлажняване, monsoon на Acutronic може да се ползва за кратковременна или дълготрайна самостоятелна или приложена към друг режим високочестотна джет вентилация.
Ергономичният и отделяем от основното тяло 9“ цветен дисплей със сензорно управление с опция „видео“ позволява ефикасна и сигурна работа с апарата с отлична видимост от дистанция до 3 метра.
Лесен достъп за индивидуални настройки на всички системни параметри. Интуитивният и лесен за ползване дисплей не отнема прекалено много внимание и оставя фокуса върху пациента. Апаратът притежава и предварително конфигурируеми настройки като „Лазерен режим“ с намалена кислородна концентрация.
Респираторът monsoon III идва множество разнообразни характеристики за да отговори на Вашите индивидуални нужди.

Едноканален Джет
• Смесител кислород-въздух
• 9″-цветен дисплей със сензорно управление
• Едноканална джет вентилация
• Пауза на мониториране на налягането
• Мониториране на налягането в дихателните пътища
• Байпас 15 л/мин

Двуканален Джет
• Модули за etCO2 мониторинг и двуканална джет вентилация
• 9″-цветен дисплей със сензорно управление
• Двуканална джет вентилация
• Пауза на мониториране на налягането
• Мониториране на налягането в дихателните пътища
• Байпас 70 л/мин
• Затопляне и овлажняване
• Поточно/обемен мониторинг