Начало

“Дъчмед Интернешанъл” ЕООД е подразделение на холандската фирма Dutchmed B.V., осигуряваща на всички здравни институции и пациенти следните услуги: продажба на медицинска техника и консумативи; медицински консултации; частни здравни услуги, като диализно лечение, еднодневна хирургия, хосписни грижи и други. От 1980 г. Dutchmed B.V. е с богати традиции и утвърдени позиции в България.

Бизнес партньори на холандската фирма по това време са били много външнотърговски организации, като Маймекс, Изотимпекс, Химимпорт, Кинтекс, Електроимпекс, Фармахим и др. През 1991 г., след политическите промени, Dutchmed B.V. регистрира свое собствено подразделение.
Дъчмед Интернешанъл” ЕООД е един от пазарните лидери по доставки на медицински изделия и цялостни решения за основни сфери на здравеопазването, като анестезиология, реанимация, интензивна медицина, кардиология, спешна медицина, неонатология, диализно лечение.
Дългогодишни клиенти на фирмата са Министерство на здравеопазването, всички университетски и областни болници, националните центрове, големите частни лечебни заведения, голяма част от общинските и градски лечебни заведения, спешните центрове и редица други.
„Дъчмед Интернешанъл” ЕООД предлага на своите клиенти гаранционно и извънгаранционно обслужване на доставената медицинска апаратура, извършвано от висококвалифицирани специалисти, преминали курсове на обучение в редица световно известни фирми-производителки за продажба и сервиз на тяхното оборудване.
„Дъчмед Интернешанъл ” ЕООД притежава безсрочен лиценз за търговия на едро с медицински изделия.
Фирмата е сертифицирана от TUV и BVQI, а в момента притежава сертификат ISO 9001:2008 от BUREAU VERITAS Certification.

Продуктова гама

Цялостни решения за анестезия, операционни зали, интензивни отделения, спешна помощ, неонатология, хемодиализа и други сфери на здравеопазването, сред които:

Анестезиологични работни станции и машини, модулни и конфигурирани пациентни монитори.

Операционни лампи и маси, таванно окачени захранващи колони и системи.

Инвазивни и неинвазивни апарати за дихателна реанимация за неонатологични, педиатрични и възрастни пациенти. Транспортни и ЯМР респиратори.

Апаратура за неонатология: транспортни и интензивни инкубатори, реанимационни маси, неонатални апарати за дихателна реанимация, включително за високочестотна вентилация и назални СРАР системи, системи за терапия с азотен оксид, лампи за фототерапия, инфузионни устройства.

Инфузионни помпи и системи за управление на инфузиите, нагреватели на кръвни и инфузионни разтвори, системи за затопляне на пациента.

ЕКГ апарати, бифазни и AED дефибрилатори.

Цялостна апаратура и оборудване за спешна помощ и спасителни операции, включително решения за телемедицина.

Диализни машини, диализатори, фистулни игли, кръвни линии, картриджи със сух бихарбонат.

Консумативи за анестезия, респираторна поддръжка и кислородна терапия, съдов достъп, ИАБП терапия, урология и хирургия.