Image
Image
Image

Mindray пусна на пазара новата серия BeneHeart C автоматични външни дефибрилатори (AED), за да подобри увереността в спасяването на човешки животи на публични места в извънболнична среда

12.09.2019

Mindray, водещ световен разработчик и доставчик на медицински изделия и решения, от днес пуска на пазара автоматични външни дефибрилатори (AED) от серията BeneHeart C, които са с по-интелигентни операции и по-бърза доставка на шок за постигане на по-добри резултати в реанимацията при внезапно спиране на сърдечната дейност. И с напълно автоматични и с полуавтоматични версии, тази нова гама вече се предлага в Европа и други избрани страни.

Извършването на кардиопулмонална ресусцитация (CPR) може да бъде напрегнато преживяване за хора без медицински опит. Създаден за справяне с предизвикателствата, с които се сблъскват даващите първа помощ, серията BeneHeart C разполага с уникална ResQNaviTM технология за правилно водене на потребителите през спасителния процес чрез поетапни анимирани инструкции (предлага се в избрани версии) и гласови подсказки. Уменията на спасителя могат да бъдат определени според времето, прекарано във всяка стъпка, с подходящи насоки и насърчения, дадени за облекчаване на стреса.

Тъй като процентът на успех при дефибрилация пада за секунди, Mindray BeneHeart C серия позволяват първият шок да бъде доставен за по-малко от 8 секунди, най-краткото време досега, като се използва технологията QShockTM. Тя скъсява времето за анализ на ЕКГ до 5 секунди, като едновременно се провежда зареждане на енергията, гарантирайки че няма да се загуби нито секунда. Серията BeneHeart C е също и една от малкото възможности на пазара, която осигурява до 360J енергия за задоволяване на индивидуалните нужди на пациентите с внезапен сърдечен арест, увеличавайки нивото на терминиране на рефибрилациите.

С издръжливост на падане от 1,5 метра и водоустойчиви и прахоустойчиви характеристики IP55, серията BeneHeart C отговаря на всички стандарти за болничен транспорт, включително хеликоптери, и може да бъде ефективно прилагана в различни специфични условия. Устойчивите електродни подложки и батерии с 5-годишен срок на експлоатация намаляват общите разходи на придобиване.

„Внезапният сърдечен арест може да се случи на хора от всички възрасти и на всяко място. След като идентифицира предизвикателствата и нуждите на AED пазара, Mindray разработи серията BeneHeart C, за да помогне на хората да извършват ефективна реанимация на внезапния сърдечен арест по-уверено, а нашето решение AED Alert 2.0 позволява на собствениците на AED да управляват своя арсенал от AED по по-ефективен начин “, каза Ийсън Джоу, Директор на международния пациентен мониторинг.

* 360J енергия трябва да се има предвид, когато 200J не успява да дефибрилира, съгласно 2015 AHA Насоки за CPR и ECC и ERC Насоки за ресусцитация 2015.

прочети цялата новина

Image

Започна работа новата Дъчмед частна диализна клиника в гр. Шумен

11.03.2019

Само две седмици след сключването на договор между НЗОК и клиниката по хемодиализа на „Дъчмед България“ в Шумен, вече 25 пациенти са се прехвърлили да се лекуват в новия център.  Това са около една трета от всички болни на диализа в региона.  В клиниката започнаха да идват пациенти и от съседно Търговище, както дори и от Варна.

Това е третата частна диализна клиника на Дъчмед, като другите две са в градовете Пазарджик и Пловдив.

Както в другите наши клиники, така и тази в гр. Шумен е с капацитет да лекува над 60 пациента, 6 дни в седмицата на двусменен режим на работа.

прочети цялата новина

Image
Image

Уникалният BeneVision N1 бе пуснат на Шестият континент!

25.02.2019

Завърнаха се българските полярници от 27-ата ни антарктическа експедиция. По време на престоят им в българската база на Антарктида, медицинското им обезпечаване бе подсилено от уникалният транспортен пациентен монитор BeneVision N1, предоставен от Дъчмед. По този начин, най-малкият, но с огромни възможности, член на най-новата фамилия висок клас пациентни монитори на световноизвестният производител Mindray, продаван с небивал успех в цял свят, показа своите уникални възможности и в екстремните условия на Шестият континент. Ултрапортативен и свръхлек, проектиран за променящите се изисквания както на вътрешния, така и на външния транспорт, надеждността и стабилността на N1 осигуряват безпроблемна грижа за пациента по време на транспортиране и в стационар. Здравата конструкция на N1 поддържа прахо и водоустойчивост клас IP44, както и издръжливост на падане от 1,2 метра на всичките си шест страни. N1 е в съответствие с извънболничните стандарти за транспорт на пациенти, като например: EN 1789 за сухоземни линейки, IEC60601-1-12 за сухоземни и въздушни линейки, EN13718-1 за въздушни линейки, RTCA DO-160G за гражданска авиация, MIL-STD-810G за военни условия и MIL-STD-461F за военна спешна помощ.

Снимките са предоставени с любезното съдействие на д-р Атанас Пелтеков, член на 27-ата ни антарктическа експедиция.

Image

Започнаха доставките на нови линейки за всички ЦСМП в страната.

20.12.2018

До 2021 година трябва да бъдат доставени общо 280 линейки, включително реанимобили.

Голямата част от медицинското оборудване в линейките се  доставя от Дъчмед: най-съвременни бифазни дефибрилатор-монитори, модерни транспортни респиратори за всички възрастови групи, инфузионни помпи, преносими електрически аспиратори, гръбначни дъски и комплекти за имобилизиране на пациентите, газови инсталации за кислород и вакуум.

прочети цялата новина

Image

С 21 млн. капачки се закупиха и дариха два кувьоза за недоносени бебета във Варна

08.10.2018

Близо 15 хиляди участници, 21 тона капачки, 8400 лв. Това е равносметката от празника на рециклирането, който се проведе в края на септември във Варна, благодарение усилията на Сдружение „Аз вярвам и помагам“, Общината и десетки доброволци.

Кампанията помага не само на природата, а и на хората и по специално на новородените в града. Защото всяка стотинка от нея отива за медицинска апаратура. В случая, интензивни инкубатори за недоносени бебета на Atom Medical, закупени на половин цена от Дъчмед, с което фирмата допринесе за благородната кауза на Сдружение „Аз вярвам и помагам“.

прочети цялата новина

Image

Най-новият модел апарат за дихателна реанимация на Mindray, модел SV 800, вече и в България

27.10.2017

На 20-ти  Национален  конгрес  на  Дружеството на  анестезиолозите  в България,  който се проведе от 26 до 29.10.2017 година в гр. Несебър, на щанда на Дъчмед, за първи път в Източна Европа, бе демонстриран най-новият модел апарат за дихателна реанимация - SV 800, производство на концерна Mindray.

SV 800, както и модел SV 600, могат да обдишват пациенти от недоносени деца до възрастни и притежават уникални характеристики, измежду които: изключително богат набор от режими на вентилация и респираторна поддръжка, включително автоматизиран режим за адаптивна минутна вентилация, пълен набор от мониторирани параметри, включващ и графично изобразяване на белия дроб, интелигентна алармена система с инфографични снимки, възможност за провеждане на кардиопулмонална ресусцитация синхронизирана с апаратната вентилация, пълен набор функции за синхронизиране между апарата и пациента, за защита на белия дроб, за отвикване от апаратната вентилация, за провеждане на тест за спонтанно дишане (SBT) и много други.

 

Image

Първата специализирана детска линейка в страната вече е факт

31.05.2017

Специалната линейка е дарение за болница "Пирогов" от сдружение „КАУЗА“ с председател г-н Владислав Ножаров, събрало над 150000 лева, голяма част тях с търгове на снимки на известни личности и хора от бизнеса на талантливата Велислава Каймаканова-Ножарова.

С детската линейка ще се транспортират тежко болните деца от новородени и недоносени до 18 години.

Дъчмед оборудва детската линейка с висок клас транспортен инкубатор, модел V-808 на фирма Atom Medical, както и с висок клас микропроцесорен транспортен респиратор, модел Oxymag на фирма Magnamed, с възможности да обдишва деца на всякаква възраст.

прочети цялата новина

© 2024 Dutchmed. All Rights Reserved