Решенията за спешна медицина и спасителни операции!

Spencer изобретява решения за спешна медицина и спасителни операции от 1989 г.

Изследванията и разработките на Spencer имат своите корени в динамичния свят на съвремената спешна медицина и Spencer се стреми със страст да предлага отговори на деликатните изисквания за спасяване, при спазване на най-високи стандарти за качество.

Апаратура и оборудване за спешна медицина

Платформи за носилки и автотоварещи се основни носилки за линейки

BOB – Новата фамилия последно поколение платформи за основни носилки. BOB е първата платформа за носилки за линейки, изработена от екструдиран алуминий. Тя предлага отлична издръжливост и лекота, които нямат равни на себе си. Уникалността на BOB е обобщена от нейните три патента: на първо място безпрецедентният профил на дясната страна, който увеличава пространството в линейката и помага за правилната поза на операторите; второ, устройствата за аспирация, кислородната терапия и 12V контакт са интегрирани в платформата и накрая сензор за близост оценява разстоянието на товарната повърхност от земята, за да направи процедурите за товарене и разтоварване по-лесни и по-безопасни. Платформата може да бъде снабдена и с електронен контрол на височината и наклона и с автоматичен пневматичен амортисьор.

Голямо разнообразие от 10G сертифицирани основни носилки за линейки и колички за неонатални транспортни инкубатори:

Cross Chair – Основна носилка за линейка и транспортен стол в едно изделие. Cross Chair може да се използва като носилка или като транспортен стол, тъй като се адаптира към широк спектър от оперативни сценарии. Спасителните екипи могат да избират, в зависимост от вида на необходимата оперативна процедура, да имат управляема носилка за пациента или алтернативен практичен стол за транспортиране, без неудобството да се претоварват санитарните помещения на линейките.

Crossover и Cross – Автотоварещи се носилки с регулируеми височини.  И двете се отличават с: тяхната механична система за регулиране на облегалката MBC, без да се налага използването на какъвто и да е вид лост, и която преди всичко позволява повдигане на облегалката дори странично; умна и безпрецедентна механична система за Тренделенбург, която осигурява използването на антишоковата система с едно бързо движение, без да е необходимо да се използват сложни лостове; положение на наклона на главата между 0 и 75°, позиция анти-шок и Тренделенбург между 0 и 10°, комфортна позиция или позиция на Fowler между 0 и 45°; скъсяване по дължина, за да се гарантира добра управляемост при ограничени пространства или малки асансьори. Crossover е оборудвана и с Twist система за предните колела, които при нужда могат да се въртят, като по този начин оптимизират управляемостта.

Cinco Mas е компактна и лека автотовареща се носилка с 5 регулируеми височини, създадени за максимална лекота на използване. Отключването на променливите височини се осъществява чрез формована рамка, разположена по цялата предна част на носилката. Иновативно е и позиционирането на копчето за освобождаване на системата Twist, което ви позволява да направите предните колела въртящи се чрез натискане на един от двата бутона за управление на предната част на носилката. Благодарение на Sharp сензора за заключване, интегриран в освобождаващата ръкохватка на краката, можете също да отключите носилката от фиксиращата система, без да се налага да работите с контролите на тази система.

Фамилията Carrera – здрави и солидни носилки, способни да пренапишат параметрите за отлични постижения в своята категория. Предлагат се в различни версии, като например: извънгабаритни за бариатрични пациенти с увеличено тегло на натоварване от 250 кг; със скъсяване на дължината, за да се гарантира добра управляемост в ограничени пространства или малки асансьори; с интегриран джоб за гръбначни дъски, намиращ се под товарната повърхност.

Транспортни столове, столове за евакуация и други транспортни системи

Image
Image
Голямо разнообразие от 10G сертифицирани транспортни столове за линейки и за евакуиране на пациенти, лопатъчни и платнени носилки, трансферни платна.

Серии Compact, Weld и Profile. Голямо портфолио от рентабилни сгъваеми транспортни столове, предлагани в много версии, като например: с две или четири колела, с или без подлакътници, с подплатени секции на стола и облегалката, с централизирани спирачки и др.

Фамилия 4BELL - свръхлеки 10G столове. Столовете Spencer 4BELL представляват еволюцията на концепцията за евакуация. Те предлагат максимален комфорт и идеална използваемост както за операторите, така и за пациента. Spencer 4BELL няма винтове, а конструкцията е здрава, благодарение на иновативната система от интегрирани самозаключващи се елементи. Семейството 4BELL се състои от: 1) 4BELL Class, който представлява базовия модел на серията 4BELL. С тегло само 9,4 кг, това е най-лекият стол за евакуация в света; 2) 4BELL Comfort - добавя аксесоари, които подобряват комфорта на пациента по време на транспорт; 3) 4BELL Stair, снабдени с плъзгачи за спускане по стълби. Благодарение на най-съвремените си характеристики, Stair версията е идеалното оборудване за бърза евакуация и е особено полезно в затворени пространства със стълбища; 4) 4BELL Air, който е по-тесен от останалите 4BELL модели. Това го прави особено подходящ за използване на въздухоплавателни средства и във всички среди, където евакуацията и транспортирането на пациенти са по-сложни или дори невъзможни поради тесни пространства или маршрути.

Фамилия Skid - Евакуационни стълбищни столове. Новата серия Skid е абсолютна новост в сферата на евакуацията и транспорта. Най-релевантната техническа / естетическа новост е използването на пасивни гумени ленти, които безпроблемно се спускат надолу, с повишено ниво на сигурност. Много внимателно проучена седалка в естетично отношение и в концептуалното си оформление. Прецизността на естетиката се подчертава от разпределението на ъглите, облегалката, която може да бъде наклонена, регулируемата облегалка за глава и дръжките за транспортиране, които могат да бъдат отделени от самия стол. Фамилията Skid се състои от: 1) SKID-OK е най-компактният и технологично усъвършенстван стол за евакуация; 2) SKID-E с нови вилки, тръбни рамки и въртящи се колела; 3) PRO SKID-E - стол за евакуация и транспортиране в едно устройство. Задните дръжки правят възможно използването на Pro Skid E да е също нагоре по стълбите.

Spencer 520 - Конвертируема носилкa / стол. Със Spencer 520 винаги ще имате устройство, което се удвоява до две устройства. Може да се използва като транспортен стол или като носилка, което спестява време за работа и намалява необходимото пространство за съхранение.

WOW - Транспортна система за нетравматични пациенти със защитено и улеснено повдигане. WOW е устройство за възстановяване и манипулиране с пациенти без признаци на гръбначна травма, от първите медицински дейности до носилката или спасителното средство. Това е идеалното решение за боравене с лежащи или възрастни пациенти в случаи на аварийна пожарна евакуация или евакуация на пациенти от болнични структури. Това е цялостна система с която операторите работят по-лесно.

Транспортни респиратори и мобилни електрически аспиратори

Spencer 118 NXT, Spencer 170 NXT и Spencer 190 NXT. Пневматично и електрически задвижвани транспортни респиратори за спешна помощ за вентилация на възрастни и педиатрични пациенти в удароустойчив корпус. Предлагат се и като транспортна система в алуминиева кутия с епоксидно прахово боядисване с интегрирана кислородна бутилка, редуктор на налягане и аксесоари за управление на дихателните пътища. Налични са и 10G сертифицирани монтажни елементи.

Ambujet и Homejet серия от преносими електрически аспиратори. Здрави, леки, стабилни, компактни и практични. Едни от най-модерните и най-леки вакуумни устройства в света. Единствените аспиратори с вградена неразрушима полиетиленова обвивка, способна напълно да предпази както уреда, така и събирателния канистер от друсане и удари. AMBUJET е единственият аспиратор, снабден с 20G сертифицирана система за фиксиране

Гръбначни дъски и коланни системи тип „паяк“

Всички твърди гръбначни дъски на Spencer осигуряват система за възстановяване, транспорт и обездвижване на пациенти със съмнения за лезии на прешлените.

TANGO – ИНТЕГРИРАНАТА ГРЪБНАЧНА ДЪСКА ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ. Една изключителна идея, която позволява два различни профила с един единствен продукт, което намалява разходите и обема на съхранение.

Закрепването към носилките, чрез системите Rock Straps и Pediatric Straps от найлонови самозалепващи се ленти, позволява повдигане на пациента дори вертикално по време на екстракция или транспортиране при трудни условия.

Друго оборудване за имобилизация на пациента

Голямо разнообразие от имобилизатори за глава, шийни яки, вакуум матраци и вакуум шини.

SED - Spencer Extrication Device. Инструмент за екстракция (изваждане на пострадал) и обездвижване на гръбначния стълб, идеален за всички извънредни ситуации за обездвижване на фрактури на тазобедрената става и таза. Може да се използва и при бременни жени, деца и бебета.

Чанти, раници и куфари за спешна помощ

Изключително голямо портфолио от чанти, раници и твърди куфари за първа помощ, спешна помощ и ресусцитация. Предлагат се както празни, кака и пълни с оборудване, което може да е фабрично преасемблирано или персонализирано от клиента. Приложими за всички видове спасителни и спешни ситуации.

Оборудване за спасителни операции при природни бедствия, пожари, планинско и водно спасяване.

Spencer Shell – универсална носилка тип „кошница“. Идеална за спасителни операции в мини, височинно спасяване и водно спасяване. Корпусът е от полиетилен с висока плътност и е свързан към алуминиева рамка, която има за цел да укрепи якостта. Дръжките за транспортиране, които са част от самата конструкция, са разположени по целия периметър. Използването на полиетилен с висока плътност гарантира не само нечупливливост, но и изключителна хигиена. Spencer Shell може да държи в себе си гръбначна носилка. Spencer Shell може да бъде повдигната, ако се използват опционални системи за повдигане тип „юзда“ или може да се използва за водно спасяване в комбинация със специални плувки и плаващи устройства.

Twin Shell - представя същите характеристики като носилките Shell с единствената разлика, че тя може да бъде разделена на половина за подобряване на съхранението и транспортирането.

Dakar – носилка тип „кошница“ с колела. Може да се транспортира от един оператор. Може да бъде повдигната, ако се използват опционални системи за повдигане тип „юзда“.

Boston Pro – комбинация между носилка тип „кошница“ и гръбначна дъска.

Dragger – плъзгащата се спасителна носилка. Ако бъде обърната, тя може да се транспортира като носилка за ръце.

Total - Най-здравата, универсална и компактна носилка на пазара. Изработена е с особено здрава и издръжлива пластмаса, на която е извършена специална термична обработка, която подобрява еластичната памет. Тя е революционна, защото е единствената спасителна носилка, която може да се съхранява в чанта, когато не се използва. Тя замества традиционните спасителни носилки или носилките тип „кошница“ и гарантира отлични работни характеристики. Особено подходяща за спасителни ситуации в тесни или неблагоприятни условия. Благодарение на своята компактност, функционалност и дълготрайност се използва от и за: пожарни бригади, въоръжени сили, флот, планински спасителни служби, водни спасителни дейности, мини, пещери, строителни обекти, индустрии.
Dolphin – възторжената иновация за водно спасяване. Dolphin интегрира 3 различни устройства: спасителна тръба, помещение за съхранение на плавници и джоб за обдишваща маска, което ускорява и подобрява работата ви. Управляема и гъвкава, гарантираща здраво захващане по време на работа. Извитата вълнообразна форма е лесна за хващане и адаптирана за бързи движения, чувствайки се почти като удължение на ръката с изключително меко усещане при допир. 1,8 килограма са пропорционално разпределени по голямата повърхност (1200x170x80 mm), което позволява по-широк и по-дълъг обхват на хвърляне и позволява на Dolphin да поддържа по-тежки пациенти.

STX 640/641 - Огнеупорни одеяла, изработени от фибростъкло и обработени със силикон. Изгасват пламъците бързо и понижават топлинното ниво на изгорялата част, като изолират напълно от топлината. Много здрави и устойчиви на триене. Особено подходящи за жертви, чиито дрехи са се запалили. Идеални за изгасване на малки пожари или при пожари, където използването на пожарогасител е трудно, както и за да се предпазите, докато бягате от пожар или докато сте в превозни средства.

Освен всички споменати по-горе, но не само, Spencer може да осигури персонализирани газови системи за снабдяване с кислород и вакуум за линейки, разнообразие от кислородни бутилки и редуктори на налягане, оборудване и аксесоари за кислородна терапия и ресусцитация, оборудване за управление на дихателните пътища, диагностични комплекти, държачи на инфузионни сакове за линейки, мануални инфузори, инфузионни затоплящи сакове, разнообразие от обучителни манекени и пособия за обучение.

© 2018 Dutchmed. All Rights Reserved